Seksfilmpjes en naaktfoto’s worden vaak rondgestuurd op middelbare scholen

3 oktober 2014 om 10:29
nl
Het rondsturen van seksfilmpjes en naaktfoto’s van leerlingen op middelbare scholen gebeurt met grote regelmaat. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag.
Geschreven door

Het onderzoek werd gehouden onder 1500 jongeren van 12 tot en met 24 jaar, onder wie ruim vijfhonderd middelbare scholieren. 55 procent van de middelbare scholieren geeft aan dat op hun school wel eens een seksfilmpje of naaktfoto in omloop is geweest.
Seksfilmpjes met brugklasleerlinge Pius XVorige week circuleerden seksfilmpjes onder scholieren van het Strabrecht College in Geldrop en het Pius X in Bladel. Later bleek dat op meer middelbare scholen in Brabant dergelijke filmpjes in omloop zijn.
Op een van die filmpjes was een brugklasleerlinge van het Pius X te zien. Haar ouders hebben aangifte gedaan.
Niet stilstaan bij gevolgenBijna driehonderd jongeren uit het onderzoek laten weten wel eens een naaktfoto of seksfilmpje van zichzelf te hebben gemaakt. Bij veertien procent hebben onbekenden dit materiaal gezien. 86 procent van de jongeren die meededen aan het onderzoek denken dat hun generatie zich niet voldoende realiseert wat de gevolgen kunnen zijn.
Minder dan een kwart van de 1500 deelnemers laat weten op hun middelbare school voorlichting te hebben gehad over dit onderwerp. Een derde van jongeren kreeg voorlichting van hun ouders.
Foto's van meisjes lekken uitVooral naaktfoto’s van meisjes lekken uit. Twee derde van de meiden deelt naaktfoto’s met hun vriendje. Als de relatie op de klippen loopt, worden die foto’s verder verspreid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.