PSV-trainer Phillip Cocu pleit voor meer rust voor Nederlandse clubs in Europa Cup

3 oktober 2014 om 12:39
nl
PSV-trainer Phillip Cocu vindt dat Nederlandse clubs met Europese verplichtingen, meer rust moeten krijgen. De Eindhovenaren speelden donderdagavond tegen Dinamo Moskou en moeten zondagmiddag om half een aantreden tegen Excelsior in de eredivisie. Cocu vindt dat een te korte periode.
Geschreven door

"We verliezen als Nederland al terrein in Europa", aldus Cocu. "Het zou goed zijn om de clubs die ons land vertegenwoordigen, zo optimaal mogelijk te bedienen. Een goede herstelperiode maakt daar in mijn ogen onderdeel van uit."
De trainer van PSV zou het logisch vinden als zijn ploeg pas op maandag tegen Excelsior zou spelen. "Dat is in mijn ogen een juiste tegemoetkoming voor een club met Europese verplichtingen op donderdag."
'Goed gerevancheerd'PSV verloor donderdag met 1-0 van Dinamo Moskou in de Europa League. "Ik vind dat we ons ondanks de nederlaag goed hebben gerevancheerd voor het spel in Heerenveen, afgelopen weekeinde in de competitie."
Cocu verwacht dat PSV tegen Excelsior met dezelfde inzet speelt als in Rusland. "Ik denk dat het een wedstrijd wordt, waarin we het initiatief hebben en bepalend zijn."
BlessuresTegen de Rotterdammers kan Cocu waarschijnlijk weer een beroep doen op middenvelder Andrés Guardado en aanvaller Luuk de Jong. In Rusland heeft PSV niet meer fysieke malheur opgelopen. "Ik verwacht, buiten de lange afwezigen, geen nieuwe bijzonderheden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.