Tilburger toch veroordeeld voor doodschieten Frans Loomeijer: 12 jaar cel voor Sherwin M.

3 oktober 2014 om 12:40
nl
Een 32-jarige Tilburger is vrijdag alsnog veroordeeld voor het doodschieten van plaatsgenoot Frans Loomeijer. Het gerechtshof in Den Bosch legde hem 12 jaar cel op voor doodslag.
Geschreven door

In 2011 werd Sherwin M. nog vrijgesproken omdat getuigen hem onvoldoende hebben herkend. In tegenstelling tot de rechtbank vindt het hof de getuigenverklaringen en fotoherkeningen wel betrouwbaar.
Het Openbaar Ministerie was in hoger beroep gegaan en had voor moord 18 jaar cel geëist.
Vuur op slachtoffer geopendHet 45-jarige slachtoffer zou in juni 2009 op de Tartinistraat in Tilburg in de rug zijn geschoten. Volgens ooggetuigen stond het slachtoffer bij zijn auto toen vanuit een ander voertuig het vuur op hem werd geopend. Loomeijer werd geraakt door een van in totaal zeker veertien afgevuurde kogels.
Het slachtoffer werd nog wel behandeld door ambulancepersoneel, maar overleed ter plaatse.
Ruzie over geldSherwin M. en Loomeijer hadden waarschijnlijk ruzie over geld. De verdachte had een grote schuld bij het slachtoffer.
De verdachte was vrijdag niet bij de uitspraak. Hij moet direct terug naar de gevangenis. Zijn advocaat Geoffrey Woodrow had de veroordeling niet verwacht en noemt het oordeel teleurstellend en onbegrijpelijk. "Het is zelfs beangstigend dat je met zo weinig bewijs voor zo'n ernstig feit kunt worden veroordeeld.''
In cassatieDe verdachte gaat in cassatie bij de Hoge Raad, kondigde de raadsman aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.