Legitimatieruzie met politie opgelost, Tilburger niet meer boos

3 oktober 2014 om 12:27
nl
De 48-jarige Vittorio Desikan gaat geen verdere stappen ondernemen tegen de politie Tilburg. De Tilburger heeft donderdagmiddag een goed gesprek gehad op het politiebureau in Tilburg. Hij was boos, omdat een agent in burger zich niet kon legitimeren en omdat hij zich gediscrimineerd voelde.
Geschreven door

Desikan werd begin augustus op straat staande gehouden op de Reeshofdijk door een agent in burger. De agent deed onderzoek in verband met een inbraak en vroeg Desikan om zich te legitimeren. Maar toen hij de agent vroeg om zichzelf eerst te legitimeren, kon die dat niet.
DiscriminatieDesikan wilde zijn eigen legitimatiebewijs niet tonen, omdat hij niets verdachts deed. Hij vond dat hij puur op basis van zijn uiterlijk werd aangehouden. “Er liepen voor mij vijf andere mensen over straat en alleen ik werd eruit gepikt. Bovendien deed de agent heel neerbuigend tegen mij”, zei hij destijds. Hij vond dat zijn klacht niet serieus genomen werd overwoog om naar de Nationale Ombudsman te stappen.
Een woordvoerder van de politie zei toen dat de agent in burger een reden had om Desikan aan te houden, omdat hij snel en buiten adem over straat liep.
Goed gesprekDesikan is donderdagmiddag met de betrokken agent en andere mensen van het politiebureau om de tafel te gaan. “Iedereen kon zijn verhaal vertellen en zo ontstond er wederzijds begrip”, zegt een politiewoordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.