Video

Schoolklas basischool de Wilakkers in Eindhoven brengt boek uit

3 oktober 2014 om 12:54
nl
Timo en de tijgers, zo heet het kinderboek dat vrijdag werd gepresenteerd op basisschool De Wilakkers in Eindhoven. Het bijzondere is dat de leerlingen van groep 4 zelf mee hebben gewerkt aan het boek. Ze kwamen met ideeën voor het verhaal en maakten tekeningen.
Geschreven door

Moeder Marjolein Vrijenhoek schreef het boek. Ze volgde een schrijfcursus en wilde zelf wel eens een kinderboek schrijven. Marjolein bedacht het verhaal over een tijger die gered wordt van stropers. Maar ze deed het niet alleen, ze riep de hulp in van de kinderen.
Geniale ideeënMarjolein zegt dat de kinderen met geniale ideeën kwamen. De leerlingen van inmiddels groep 4 zijn vrijdag helemaal opgewonden over de presentatie van hun hun boek.
"Ze vonden het heel erg leuk om mee te werken aan ‘Timo en de tijgers’. De tijger wordt gered van de stropers. Maar hoe, dat blijft nog even geheim, want dan verraden we het plot."
VervolgGrote kans dat een andere klas ook binnenkort een boek mag gaan maken. Het was in ieder geval erg leerzaam voor de kinderen, zegt de auteur. ''Het proces van het schrijven en hoe een verhaal een boek kan worden, is duidelijk geworden voor de kinderen.''
Opbrengst voor goed doelVrijdagmiddag was de feestelijke presentatie van het boek op school, met een 'Timo en de tijgers-feest'. Vanaf zaterdag is het boek verkrijgbaar in de boekhandel. Van ieder verkocht boek gaat één euro naar de WNF-Rangerclub, de kinderafdeling van het Wereld Natuur Fonds.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.