Straatcoaches in Den Bosch doen het goed: criminaliteit neemt af

3 oktober 2014 om 12:57
nl
De Bossche straatcoaches leveren goed werk af. Ze zijn er in geslaagd om de criminaliteit die wordt veroorzaakt door jongeren terug te brengen.
Geschreven door

Dat blijkt uit een recente evaluatie van de gemeente. Volgens dat rapport blijkt dat vooral het aantal incidenten in de gebieden waar de coaches werken sterker is gedaald dan in de rest van de stad.
Voorbeeld voor de wijkHet project is in 2009 van start gegaan.Volgens de evaluatie zijn de straatcoaches een voorbeeld voor de wijk en al lange tijd succesvol.
In Den Bosch werken zes straatcoaches in de wijken Oost, Hambaken en West. Ze zijn van allochtone afkomst. Het doel was om de overlast en criminaliteit, veroorzaakt door vooral Marokkaans-Nederlandse jongeren, terug te dringen. Bijzonder is dat deze coaches werken in de stadsdelen waar ze ook wonen.
Bewoners tevredenUit het evaluatie-rapport dat naar de gemeenteraad is gestuurd, blijkt ook dat het gevoel van veiligheid bij de wijkbewoners is toegenomen. De bewoners zijn ook  tevreden over de inzet van de coaches. Omdat ze van allochtone afkomst zijn maken ze snel contact met deze jongeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.