Schip botst en zinkt op Schelde-Rijnkanaal bij Nieuw-Vossemeer, twee opvarenden gered

3 oktober 2014 om 02:40 • Aangepast 21 november 2020 om 22:15
nl
Op het Schelde-Rijnkanaal is donderdagavond bij Nieuw-Vossemeer een binnenvaartschip met zout gezonken nadat het was overvaren door een groot passagiersschip. De twee opvarenden zijn gered. Niemand raakte gewond.
Profielfoto van
Geschreven door

De twee opvarenden van het vrachtschip kwamen wel in het water terecht, maar konden aan boord komen van het passagierschip. Het 80 meter lange binnenvaartschip ligt dwars in het kanaal. Het scheepvaartverkeer is stilgelegd. Het Schelde-Rijnkanaal blijft de hele vrijdag afgesloten.
Boot had stuurproblemenDe gezonken boot had stuurproblemen, zei een woordvoerster Schip botst en zinkt op Schelde-Rijnkanaal bij Nieuw-Vossemeervan de Rijkswaterstaat. Het passagiersschip kon het niet meer ontwijken. Onbekend is hoeveel mensen aan boord waren. "Het passagiersschip voer in zuidelijke richting, maar dat kan nu niet meer omdat het gezonken binnenvaartschip in de weg ligt. Het schip heeft nu als enige optie om terug te varen."
Het Schelde-Rijnkanaal ligt op de grens van Brabant en Zeeland. Het ongeluk vond plaats iets ten zuiden van Nieuw-Vossemeer.

Wachten op privacy instellingen...

BergenRijkswaterstaat kijkt hoe het schip kan worden geborgen. Een woordvoerster zei aan het begin van donderdagnacht dat nog onduidelijk is op welke manier dat gebeurt en wanneer. "We kijken samen met bergers hoe we de vaarroute weer vrij kunnen krijgen." Waarschijnlijk wordt daar vrijdag in de loop van de dag meer over duidelijk.
Bij het gezonken schip zijn vrijdagochtend duikers actief die de zaak verkennen. Verder zijn er diverse boten ter plekke, waaronder een bergingsboot. Op de plek van het ongeluk zijn vrijdag gele boeien te zien. Die boeien moeten ervoor zorgen dat olie uit het gezonken schip niet verder in het Schelde-Rijnkanaal stroomt.
Het Schelde-Rijnkanaal wordt onder meer gebruikt als vaarroute naar de haven van Antwerpen. Die stad is volgens Rijkswaterstaat nog steeds bereikbaar, alleen moeten boten dan wel omvaren.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.