Video

Leerlingen KSE in Etten-Leur balen van besluit, maar begrijpen het wel: 'Ga nu maar sommen maken'

3 oktober 2014 om 15:08
nl
Eindexamenleerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) balen dat de schoolreis vrijdag naar Parijs niet doorging. Maar de meeste scholieren hebben wel begrip voor de actie van hun school. ''Het is heel erg balen, maar het is niet anders'', zegt een leerling.
Geschreven door

Zo'n vierhonderd eindexamenkandidaten zouden met de bus voor een dag naar Parijs gaan. Uit vrees voor een aanslag van Islamitische Staat (IS) heeft de school de reis afgeblazen. IS zou hebben gedreigd om aanslagen te plegen op het metronetwerk in de Franse hoofdstad.
Begrip én onbegripEen groot gedeelte van de gedupeerde scholieren staat achter het schoolbesluit. ''Als er iets gebeurt, is de school aansprakelijk. Ook al is het risico klein, met zoveel leerlingen moet je dat risico niet willen nemen'', vertelt een leerling. ''Ik heb liever dat ik leef, dan dat ik omkom na een dagje Parijs'', zegt een andere scholier.
Maar er zijn ook eindexamenkandidaten die het niet eens zijn met het besluit. ''Ik vind het gewoon stom dat het niet doorgaat.'' Een andere leerling reageert met: ''Ik vind het een beetje overdreven. Het klinkt raar maar ik vind dat er eerst iets moet gebeuren voordat ze zoiets kunnen afblazen.''
Les is ook leukHelaas voor de leerlingen betekent geen reis naar Parijs een dagje blokken in de studiebanken. Toch zijn er altijd leerlingen die er wel een positieve draai aan kunnen geven.
Zo vindt deze eindexamenleerling het niet zo'n probleem: ''Dit is niet het einde van de wereld. Nu kan ik vandaag mooi wiskundesommen maken.''
In Brabant wordt wisselend gereageerd op het schoolbesluit. Zo zijn er politici die het een verstandig besluit vinden, maar er wordt ook gezegd dat op deze manier 'terroristen winnen'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.