Bejaarde (69) zwaar mishandeld door scooterrijder in Bergen op Zoom: 'Hij sloeg me zomaar in elkaar'

3 oktober 2014 om 22:55
nl
De 69-jarige Johan Koolen wist niet wat hem overkwam. Hij werd donderdagmiddag zwaar mishandeld in een voetgangerstunnel bij het Stationsplein in Bergen op Zoom. Johan liep breuken over zijn hele lichaam op. De dader beukte nog op hem in terwijl hij weerloos op de grond lag. Zijn vrouw kon enkel toekijken.
Geschreven door

Johan liep rond twee uur met zijn vrouw in de tunnel toen een scooter van achteren naderde. Hij reed hard. Johan zei er iets van, aangezien je in een voetgangerstunnel niet met een scooter mag rijden.
Dat was tegen het zere been van de scooterrijder. De man stapte af en sloeg Johan meerdere keren met zijn vuist in het gezicht. "Ik schold hem niet eens uit, hij sloeg me zomaar in elkaar", aldus de verontwaardigde bejaarde.
Johan valt opnieuw en krijgt schoppenJohan viel op de grond, maar dat was geen reden voor de dader om te stoppen. Hij bleef inslaan op de bejaarde. Iemand greep op dat moment in en probeerde de dader van de bejaarde weg te trekken.
De oude man stond ondertussen op, maar kreeg direct weer klappen, waardoor Johan wederom op de grond viel bij het poortje in de tunnel. De dader bleef inschoppen op Johan en raakte hem meerdere keren tegen zijn zij en rug. Daarna stapte hij op zijn scooter en reed hij weg. Ook de helper vertrok.
'Je bent compleet machteloos'Mensen die Johan zagen liggen waarschuwden de politie. Zijn vrouw bleef ongedeerd. Ze gilde het uit, maar daar weet ze zelf niets meer van. "Het was ontzettend heftig", zegt ze. "Je staat daar en kan niets doen. Je bent compleet machteloos."
Johan werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels weer thuis. Van de mishandeling kan hij vanwege de klappen die hij incasseerde weinig meer herinneren. "Maar het blijft verschrikkelijk", zegt Johan. "Deze man moet gepakt worden. Ik neem aan dat ik niet de enige ben die dit heeft meegemaakt; dit zal al meerdere keren gebeurd zijn met deze gozer."
Dader was begin twintig en reed op een retroscooterDe dader is nog niet gepakt. Het gaat om een man van ongeveer 1.65 meter en hij is ongeveer 22 jaar oud. Hij heeft een vol postuur en een bol rond gezicht. Hij is getint en heeft zwart kroeshaar. Hij droeg een blauwe bodywarmer en reed op een (gebroken) witte retroscooter. De scooter heeft een blauwe kentekenplaat.
De politie is ook op zoek naar de man die de mishandeling probeerde te stoppen. Het is niet duidelijk of het een bekende van de dader is. Hij is begin twintig en heeft volgens de politie een 'kickboxerslijf' (breed van boven en smal van onderen). Verder heeft hij een smal gezicht met lichte baardgroei en is hij getint. Hij droeg donderdagmiddag een wit t-shirt met een blauw spijkerjack en een baseballcap.
Beloning van 500 euroWethouder Ton Linssen van Bergen op Zoom spreekt van een laffe daad. Hij looft op persoonlijke titel een beloning uit van 500 euro uit voor degene die de dader bij de politie weet aan te geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.