‘Wollah, minde gij da nou?’, filmpje BraboTurk gaat viral

3 oktober 2014 om 15:20
nl
Na de Braboneger meldt zich nu ook de BraboTurk: Ferhat Yildirim uit Eindhoven. Hij post regelmatig filmpjes op zijn Facebookpagina. Zijn laatste filmpje, waarin hij vertelt dat hij zich stoort aan mensen met een buitenlands accent, is viral gegaan. Duizenden mensen deelden de video.
Geschreven door

In het filmpje zegt de BraboTurk dat hij niet begrijpt dat er allochtonen die in Nederland zijn opgegroeid nog steeds met een duidelijk accent praten. “Op de basisschool heb je toch gewoon geleerd hoe je moet praten? Zoals ik, een ‘bietje’ ABN”, vertelt hij. Met Brabants accent, dat dan weer wel.
WollahVolgens BraboTurk zorgen allochtonen die het accent gebruiken ervoor dat anderen het ook gaan doen. “Wat echt het allerergste is, is dat autochtonen er nu ook mee beginnen. Die hoor je dan: ‘Wollah, ik zweer ‘t’”, zegt hij. “Ik schaam me er echt een beetje voor. Dan sta ik met open ogen en mond te kijken. Minde gij da nou?”
Vervolgens vraagt de BraboTurk zich af wat mensen die expres met een heftig, buitenlands accent praten daarmee denken te bereiken. “Een baan? Nee, da kende vergeten jonge!”
[Youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=RXcCyXMhYRQ]
Positief Aan het einde van het filmpje wil de BraboTurk toch positief eindigen. “Ik wil niemand beledigen, maar stiekem weten jullie heel goed wat ik bedoel, dat weet ik zeker. Dus werk daar een beetje aan alsjeblieft, werk aan jezelf.”
De BraboTurk laat via zijn persoonlijke Facebookpagina weten dat hij blij is met de aandacht. Zijn filmpje scoort onder andere goed op Dumpert.nl. "Wat een mening niet allemaal kan doen. Ik kijk dagelijks naar Dumpert, vooral de filmpjes die in de toppers staan, daar amuseer ik me iedere dag ermee. En daar zie ik mezelf plotseling, op nummer 1!"
BrabonegerDe BraboTurk lijkt in de voetsporen te treden van de Braboneger, Steven Brunswijk uit Tilburg. Braboneger werd ook bekend door een internetfilmpje. Zijn video 'Gewoon Betalen' werd destijds ook gedeeld door Dumpert.nl en is al ruim 400.000 keer bekeken.
Inmiddels staat Braboneger met een eigen show op het podium en heeft hij een contract getekend bij Mojo Theaters.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.