College Eindhoven tegen nieuw asfalt van Ruit: werkgevers boos

3 oktober 2014 om 15:36
nl
De gemeente Eindhoven is tegen de aanleg van nieuw asfalt voor de bereikbaarheid van de regio. Het college van PvdA, SP, D66 en GroenLinks heeft dat vrijdag gemeld in een brief aan de gemeenteraad.
Geschreven door

De provincie presenteerde donderdag plannen voor de aanleg van 'de Ruit' om Eindhoven: een nieuwe vierbaansweg ten noorden van Eindhoven en verbreding van N279 ten oosten van Helmond.
Leefbaarheid"De problemen in Helmond en Eindhoven worden niet opgelost door de Ruit zoals voorgesteld door de provincie", schrijft het Eindhovense college vrijdag.
"We kijken ook naar de leefbaarheid en het landschap die onze regio aantrekkelijk maken. Met de aanleg van de Ruit worden die belangen niet gediend."
WeerstandTegen aanleg van de nieuwe weg bestaat veel weerstand. Omwonenden en natuurorganisaties vinden de weg overbodig, duur en slecht voor het landschap. Ook veel gemeenten zijn het er niet mee eens. Voor het totale plan van de provincie is 885 miljoen euro beschikbaar.
Eindhoven wil de aanleg van nieuwe asfalt overbodig maken met slimme en duurzamere oplossingen zoals de fiets en openbaar vervoer.
BZW boos op EindhovenDe reactie van het college van B en W van Eindhoven valt verkeerd bij de werkgevers. Werkgevers in Zuidoost-Brabant zijn verbijsterd,zo laat de Brabants Zeeuwse werkgeversvereniging weten.Volgens de BZW staat de hele regio achter de plannen."Eindhoven is even niet de slimste stad",zo laat de BZW weten. Het standpunt wordt gesteund door de Eindhovensche Fabrikantenkring, verladersorganisatie  EVO en Transport en Logistiek Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.