Timo Roosen naar TEAMLottoNL - Omroep Brabant

Timo Roosen naar TEAMLottoNL

3 oktober 2014 om 16:10 • Aangepast 24 april 2020 om 18:08
nl
Wielrenner Timo Roosen uit Goirle rijdt volgend jaar voor de nieuwe TEAMLottoNL ploeg. Roosen stapt over van het Rabobank Development Team.
Geschreven door

De 21-jarige Roosen, won dit seizoen een etappe in de prestigieuze Kreiz Breizh Elites en schreef bovendien een etappe op zijn naam. In de Ster ZLM Toer toonde hij zich de sterkste in het sprintklassement.
Gedroomd"Dit is een hele mooie stap", zegt Roosen. "Ik had niet verwacht deze zo snel te zetten. Dit is pas mijn eerste jaar bij . Ik heb hier van gedroomd. Ik kijk er naar uit om met deze professionele ploeg mooie wedstrijden te gaan rijden. Het huidige seizoen is nog niet afgelopen, maar ik heb nu al zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan."
"Ik wil volgend jaar vooral anderen helpen en veel leren. Persoonlijk hoop ik te ontwikkelen in de langere tijdritten."
'Klaar voor stap'Ploegleider Nico Verhoeven is van mening dat de jeugdige Roosen klaar is voor de volgende stap. "Timo is een heel jonge renner, maar hij heeft zich in de tweede helft van het seizoen sterk ontwikkeld. Hij is zeer allround en heeft een goede proloog in de benen."
"We zijn blij dat we met hem een groot Nederlands talent aan ons hebben weten te binden. Zoals bij alle jonge renners draait het eerste seizoen om ontwikkeling vanuit een dienende rol, maar bij ons mag elke renner voor zijn kans gaat als hij die ruikt. Toppers houd je niet tegen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.