Video

Spieken bij auto theorie-examens verleden tijd; CBR Eindhoven trapt af met de nieuwe stijl

3 oktober 2014 om 17:35
nl
Kon je vroeger nog wel eens met een schuin oog bij je buurman meekijken tijdens het theorie-examen, vanaf nu is dat onmogelijk. Afgeschermd en met een camera op hun neus gericht gingen de eerste examenkandidaten bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Eindhoven vrijdag van start met het nieuwe examens.
Geschreven door

Het grote verschil met de oude examens is dat de kandidaten nu ieder apart een eigen examen krijgen met andere vragen.
Daarnaast kan er op een eigen tempo gewerkt worden doordat iedereen een eigen computer heeft en door kan klikken zodra de vraag klaar is. Tot slot krijgen de kandidaten nu gelijk na het examen van de computer te horen of ze geslaagd zijn of niet.
Kandidaten zitten afgeschermdSpieken is onmogelijk gemaakt. De kandidaten zitten afgeschermd in hun eigen 'hokje' met boven de computer en camera en spiegel. Ze worden dus streng in de gaten gehouden. De kandidaten zelf vinden dit allemaal niet echt een probleem.
"Ik denk dat het wel goed is, zo moet je je wel concentreren op je eigen computer en word je niet afgeleid", vertelt een zenuwachtige kandidaat. Hij moet al voor de tweede keer op en kan dus goed verschil zien.
Weer gezaktMaar een andere tactiek heeft hij nog niet bedacht. "Nee, ik heb nog niks bedacht maar ik keek ook nooit af. Ik heb nu gewoon goed geleerd." Helaas bracht het nieuwe systeem geen verandering in zijn resultaat. "Weer gezakt", vertelt hij na afloop met een beteuterd gezicht. Maar dit lag volgens hem niet aan het nieuwe systeem. Volgende keer beter dus.
Mee met huidige tijdManager Harold Bekhuis van de theorie-examens bij het CBR vertelt dat de veranderingen nodig waren om 'meer aan te sluiten bij de huidige tijd'. De veranderingen bieden ook de mogelijkheid om in de toekomst andere type examens toe te voegen. Hij noemt als voorbeeld bewegende beelden.
Het is de bedoeling dat voor het einde van het jaar alle examencentra zijn voorzien van het nieuwe systeem.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.