Brabantse gemeenten weigeren miljoenenboete van afvalverwerker Attero: 'Geen tekort aan afval'

3 oktober 2014 om 17:12
nl
Brabantse gemeenten weigeren een naheffing van 7,5 miljoen euro te betalen omdat ze in 2011, 2012 en 2013 te weinig afval zouden hebben geleverd aan afvalverwerker Attero. De verenigde gemeenten hebben dat deze week laten weten aan Attero. Er zou volgens hen genoeg brandbaar afval zijn geleverd.
Geschreven door

Brabantse gemeenten hebben lang geleden een contract gesloten met de afvalverwerker en moeten tot en met 2017 jaarlijks samen ten minste 510.000 ton restafval aanbieden. Maar vanwege afvalscheiding wordt steeds minder restafval opgehaald. Attero stuurde daarom een rekening van in totaal 7,5 miljoen euro.
De gemeenten eisten in juni een betere onderbouwing van Attero. "We wachten op een reactie en op basis daarvan nemen we een definitief standpunt in", aldus een woordvoerder van de Tilburgse wethouder Berend de Vries destijds.
‘Wel genoeg brandbaar afval’Dat standpunt is nu helder: de gemeenten ontkennen dat er niet genoeg brandbaar afval is geweest voor de afvalverbrander in Moerdijk. Attero heeft voldoende brandbaar afval gehad en er is daarom geen reden voor een naheffing, staat vrijdag in een verklaring namens de gemeenten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.