'OM wil vrijlating verkrachter van Bredaas meisje voorkomen'

3 oktober 2014 om 17:06
nl
Het Openbaar Ministerie (OM) probeert te voorkomen dat de beruchte kinderverkrachter Geoffrey J., ook bekend als de 'steentjesgooier van Woensel', voorwaardelijk vrijkomt. Dat staat in een e-mailwisseling tussen OM-medewerkers die is ingezien door het ANP.
Geschreven door

Geoffrey J. is in totaal vier keer veroordeeld voor zedenmisdrijven en zat vele jaren in de gevangenis. In 2006 verkrachtte hij een 9-jarig meisje in Breda, toen hij in haar slaapkamer wist te komen.
Om hem te vinden, werden destijds zijn foto en volledige naam op landelijke televisie getoond. Hij kreeg twaalf jaar celstraf voor de verkrachting.
Einddatum detentie bereiktVanwege het risico op herhaling zal de officier van justitie de rechter in Breda volgende week vragen om zijn voorwaardelijke vrijlating met een jaar uit te stellen. Aan de gevangenis in Zutphen is gevraagd om de 62-jarige man nog niet vrij te laten.
Een van de ouders van de slachtoffers gaat ervan uit dat de man echt niet eerder voorwaardelijk vrijgelaten wordt. Maar hij denkt ook dat ze aan vrijlating volgend jaar oktober niet ontkomen. Dan heeft de man tweederde van zijn straf uitgezeten. “We kunnen hem niet vasthouden", zegt hij.
Geen tbs-behandelingJ. stond bekend als de 'steentjesgooier van Woensel'. In die Eindhovense wijk gooide hij steentjes tegen de slaapkamerramen van jonge meisjes en probeerde ze naar buiten te lokken.
Aan een tbs-behandeling wist Geoffrey J. altijd te ontsnappen omdat hij weigerde mee te werken aan onderzoeken. Tijdens zijn laatste veroordeling werd wel geoordeeld dat hij een pedofiele afwijking heeft en dat de kans op herhaling groot is.
Het OM en de advocaat van de veroordeelde wilden vrijdag niet reageren. Het verzoek van de officier van justitie wordt woensdag behandeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.