Wethouder Hilvarenbeek in interne mail over jeugd: 'Doe mij een lol! Raadswerk is grotemensenwerk' - Omroep Brabant

Wethouder Hilvarenbeek in interne mail over jeugd: 'Doe mij een lol! Raadswerk is grotemensenwerk'

3 oktober 2014 om 18:38
nl
'Beste mensen: Doe mij een lol! Krijg ik nu ook al 'huilende kinderen' die in gaan spreken over de muziekschool... Raadswerk is 'grotemensenwerk'. Groet, Bernd'. Dat staat in een gelekte interne mail van de Hilvarenbeekse wethouder Bernd Roks. Daarmee doelt de wethouder op een verzoek tot inspreken van kinderen bij de commissievergadering over de muziekschool.
Geschreven door

De muziekschool is een gevoelig onderwerp in de gemeente en de leerlingen wilden daar ook wat over zeggen.
Motie van wantrouwenVVD-wethouder Roks vond dat niks en stuurde de mail naar de voorzitter van de commissie. De oppositiepartij HOI Werkt beweert dat de mail naar meerdere adressen is gestuurd. Gon Boers van HOI Werkt publiceerde de mail vervolgens: ‘’We hebben een motie van wantrouwen tegen deze wethouder ingediend. Dan weet u wel waar wij op uit zijn. Hij doet zijn werk niet goed.’’
'Uit zijn context getrokken'De wethouder vindt de mail totaal uit zijn context getrokken. "Het was een emotioneel onderwerp en een beladen debat en de wethouder wilde de kinderen daar niet in betrekken", vertelt de woordvoerder van Roks tegen het Brabants Dagblad.
RugzakjesmodelEerder werd bekend dat Hilvarenbeek geen nieuwe muziekschool krijgt. Tijdens de raadsvergadering protesteerden driehonderd inwoners tegen de plannen van Roks om een rugzakjesmodel in te voeren. Daarmee krijgen ouders geld om zelf een leraar in te huren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.