Eindhoven zet zegereeks voort ten koste van hekkensluiter RKC Waalwijk

3 oktober 2014 om 23:54 • Aangepast 21 november 2020 om 22:15
FC Eindhoven heeft de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk met 2-0 gewonnen. Het was de zesde overwinning op rij voor Eindhoven, een evenaring van het clubrecord. RKC blijft door deze nederlaag laatste.
Profielfoto van

In Eindhoven ontmoette de beste Jupiler Leagueclub van Brabant de laagst geklasseerde club van dit moment: RKC Waalwijk. FC Eindhoven, vierde op de ranglijst, begon sterker aan de wedstrijd. Toch was Eindhovenkeeper Tom Muyters de eerste die na twintig minuten een redding moest verrichten, nadat Valpoort uit een moeilijke hoek op doel schoot. De corner die volgde kwam goed voor het doel, maar Jungschläger schampte de bal in plaats hem in te koppen.
Sleegers stift Eindhoven op voorsprongIn de 26e minuut was Eindhoven dichtbij een treffer. Jens van Son kopte net naast nadat keeper Arjan van Dijk onder een vrije trap van Roald van Hout door sprong. Drie minuten later was het alsnog raak. Joey Sleegers kon na een mooie pass van Fries Deschilder alleen door op keeper Van Dijk en wipte de bal beheerst over de doelman: 1-0. [Tweet:https://twitter.com/FCEindhoven/status/518105707384950784
In de 36e minuut was Eindhoven dichtbij een tweede treffer. Branco van den Boomen schoot een vrije trap van grote afstand richting de kruising, maar Van Dijk tikte de bal over. Het offensief van Eindhoven hield aan. Even later dook Van Hout namelijk op voor Van Dijk, maar de keeper voorkwam opnieuw een tweede treffer. Vijf minuten voor rust kwam RKC even onder de druk uit en dook Valpoort op voor Muyters. Maar de spits raakte de bal verkeerd, waardoor de kans verloren ging.
RKC valt aan, Eindhoven scoortNa rust ging RKC op jacht naar de gelijkmaker. In de eerste minuut na de pauze ging een schot van Alvin Fortes via een Eindhovens been net naast. Drie minuten later schoot Van Mosselveld naast uit een corner. Daarna duurde het tot de 63e minuut voor er weer wat opwinding was in het Jan Louwers Stadion. Tom Muyters stopte een verlengde bal van Valpoort op de doellijn. Valpoort over die kans: “Dat die bal nog net voor de lijn gestopt wordt door de keeper is puur pech. Maar het heeft wel te maken met de vorm waar we in zijn dat ballen er niet ingaan.”
Eindhoven kwam in de tweede helft maar mondjesmaat in het strafschopgebied van RKC, terwijl het team van de geplaagde Martin Koopman bleef gaan voor een doelpunt. Tevergeefs, want vijf minuten voor tijd veroverde Torino Hunte de bal op het middenveld. Hij gaf de bal mee aan Fries Deschilder, die met zijn tweede assist van de wedstrijd Anthony van den Hurk vrij voor Van Dijk zette: 2-0. Fries Deschilder over zijn assists: “Het gaat lekker en ik speel graag achter de spits. We zijn heel goed ingespeeld en dan geef je die ballen vaak net op het goede moment.“ Even later kreeg Hunte, die in de jeugd speelde bij RKC, een mooie kans op 3-0. Hij schoot van een met er of dertig naast het doel dat door Van Dijk verlaten was.
RKC houdt hoop Hoewel RKC Waalwijk nu onderaan staat, is Valpoort optimistisch over de rest van het seizoen: “we hebben nu twee volle weken om dit systeem, met snelle aanvallers, erin te slijpen. Dan is er zeker perspectief. Ik ben positief over hoe we hebben gespeeld, ondanks de nederlaag.”
Door de winst staat FC Eindhoven nu op de vierde plek met 22 punten uit negen wedstrijden.