Video

FC Den Bosch onderuit tegen De Graafschap: Anthony Lurling scoort eerste doelpunt na rentree

4 oktober 2014 om 00:25 • Aangepast 21 november 2020 om 22:15
nl
FC Den Bosch zit in een sportieve dip. De ploeg van trainer Ruud Kaiser ging vrijdagavond thuis onderuit tegen een matig De Graafschap (2-1). Afgelopen week leden de Bosschenaren al een bekernederlaag tegen Cambuur en een competitieverlies bij Jong PSV. FC Den Bosch verloor tegen de Doetinchemmers bovendien aanvoerder Anthony Lurling met een blessure. Lurling pikte wel een doelpunt mee.
Profielfoto van
Geschreven door

Ruim zeven jaar had de aanhang van FC Den Bosch er moeten wachten: een doelpunt van Anthony Lurling in het shirt van de Bossche ploeg. Maar vrijdagavond tegen De Graafschap was het eindelijk zo ver. Al na tien minuten voetballen scoorde de aanvallende middenvelder voor het eerst sinds zijn rentree weer voor FC Den Bosch. De routinier was het eindstation van een prima aanval over de linkerkant, ingeleid door Ayrton Statie (1-0).

Wachten op privacy instellingen...

De Graafschap komt verrassend terugDe thuisploeg leek in eerste instantie geen enkel probleem te hebben met de Doetinchemmers, die ook na de openingstreffer bijzonder afwachtend bleven. Desondanks wist De Graafschap op 1-1 te komen, na geblunder door de Bossche verdediger Mats van Huijgevoort. Spits Vincent Vermeij profiteerde optimaal van het buitenkansje.
Daarmee was de tegenslag voor FC Den Bosch nog niet voorbij. In een duel met een tegenstander blesseerde doelpuntenmaker Lurling - tot dan toe één van de uitblinkers - zich aan zijn hamstring, en moest daarom worden vervangen.
Den Bosch stuurloos zonder LurlingHet gemis van Lurling viel Den Bosch duidelijk zwaar. Van het verzorgde spel van de beginfase was opeens weinig meer over en de slordigheden (vooral achterin) namen toe. Ondertussen bakten de bezoekers er op hun beurt werkelijk niets van.
Toch was het De Graafschap dat de 2-1 maakte en alweer was het Bosschenaar Van Huijgevoort die een enorme fout beging. Ditmaal profiteerde namens de Doetinchemmers Jerry van Ewijk. In de slotfase kreeg de thuisploeg de ultieme kans om alsnog met een punt het veld af te stappen, maar Statie kopte van dichtbij net naast.

Wachten op privacy instellingen...

'We verliezen door Van Huijgevoort'Mats van Huijgevoort was na afloop de gebeten hoofd. Na wekenlang reserve te zijn geweest, kreeg hij een herkansing in de basis. Met twee blunders was Van Huijgevoort vervolgens voor een groot deel verantwoordelijk voor de nederlaag. “Iedereen krijgt van mij een tweede kans”, aldus trainer Ruud Kaiser. “Dit was voor hem al de tweede kans. Ik moet heel hard nadenken of er nog een derde komt. We verliezen door twee fouten van die jongen. Pijnlijk voor hem, dus daar moeten we hem ook bij helpen. Complimenten wel aan de ploeg, die tot de laatste seconde vol is blijven gaan.”
Tim Hofstede had te doen met zijn ploeggenoot: “Ik heb zelf ook wel eens zulke momenten gekend”, aldus de verdediger. “Dan kun je beter niks tegen zo’n jongen zeggen. Hij weet donders goed wat is gebeurd. Het is zonde dat we hier drie punten weggeven. We hebben genoeg mogelijkheden gehad, daar mag er best eentje van in. Als je dat doet, valt die tegengoal niet. Maar we lopen dus uiteindelijk weer tegen een ketser aan. In de kleedkamer is het nu heel stil.”
StandDoor het verlies staat FC Den Bosch nu op de dertiende plek in de Jupiler League met elf punten uit negen wedstrijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.