Jong PSV pakt verrassend punt tegen Roda JC dat kans op periodetitel verspeelt

4 oktober 2014 om 00:24 • Aangepast 21 november 2020 om 22:15
Toch een punt voor Jong PSV in de uitwedstrijd tegen Roda JC. De Limburgers kwamen vrijdagavond na een dik kwartier al op voorsprong door een doelpunt van Henk Dijkhuizen. Daarna kwamen de jonge Eindhovenaren er niet meer aan te pas. Boris Cmiljanic zorgde tien minuten voor tijd voor de verrassende 1-1.

Clint Leemans stond bij Jong PSV in de basis. Vrijdagmorgen zat de middenvelder nog de selectie van PSV aan het ontbijt in Moskou.

Geen periodetitel voor Roda JCRoda JC kwam wel op voorsprong in eigen huis. Henk Dijkhuizen reageerde na zeventien minuten attent op een voorzet en werkte de bal achter doelman Jesse Bertrams. De thuisclub verzuimde daarna uit te lopen, waardoor de marge te overzien bleef voor PSV. De gasten kwamen tien minuten voor tijd zelfs langszij via een treffer van de Montenegrijn Boris Cmiljanic.
Door het gelijkspel wint niet Roda JC maar NEC de eerste periodetitel. De Nijmegenaren pakten op bezoek bij Almere City FC drie punten: 2-1. Dat bleek genoeg voor het eerste prijsje van het seizoen voor NEC.

StandDoor het gelijkspel staat Jong PSV nu op de veertiende plek in de Jupiler League met elf punten uit negen wedstrijden.