Ziekenhuis Bernhoven in Uden beste Brabantse ziekenhuis in top 100 onderzoek AD

4 oktober 2014 om 10:12
nl
Ziekenhuis Bernhoven in Uden staat op nummer 15 in de AD Ziekenhuis Top 100. Bernhoven is daarmee het best scorende Brabantse ziekenhuis. Het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk is het tweede beste Brabantse ziekenhuis op plek 17. Het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk maakt de Brabantse top drie vol op plek 25.
Geschreven door

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is voor het twee jaar op rij op nummer 1 geëindigd. Het is nog nooit eerder een ziekenhuis gelukt om twee jaar op rij de beste te zijn.
Het AD onderzocht hoe de ziekenhuizen op 37 punten scoren. De krant keek naar onder meer pijn na operaties, uitslagen van inspecties en hoeveel specifieke operaties een ziekenhuis doet. Hiervoor werden gegevens gebruikt die de ziekenhuizen zelf aanleverden, gecontroleerd door Bureau Mediquest.
SeniorvriendelijkHet seniorenkeurmerk is voor de eerste keer opgenomen als een van de maatstaven voor de prestaties van ziekenhuizen. De helft van de ziekenhuizen voldoet niet aan de eisen voor het keurmerk.
Ouderen hebben vaak last van verschillende kwalen, waardoor specialisten goed samen moeten werken. Dat kan vaak beter. Ziekenhuis Bernhoven krijgt het keurmerk niet van de krant, maar het TweeSteden bijvoorbeeld wel.
Lijst met ziekenhuizen1. Albert Schweiter Ziekenhuis - Dordrecht2. MC Haaglanden - Den Haag3. ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen - Terneuzen15. Ziekenhuis Bernhoven - Uden, Oss17. TweeSteden Ziekenhuis - Tilburg, Waalwijk25. St. Elisabeth Ziekenhuis - Tilburg, Waalwijk26. Elkerliek Ziekenhuis - Helmond 29. Lievensberg Ziekenhuis - Bergen op Zoom 40. Franciscus Ziekenhuis - Roosendaal 42. St. Anna Zorggroep - Geldrop 45. Jeroen Bosch Ziekenhuis - Den Bosch 50. Catharina ziekenhuis - Eindhoven 53. Amphia Ziekenhuis - Breda54. Maxima Medisch Centrum - Veldhoven73. Maasziekenhuis Pantein - Boxmeer  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.