Video

500 Udenaren praten met minister Plasterk over de toekomst

4 oktober 2014 om 13:51
nl
Zo’n 500 Udenaren gaan zaterdag in discussie met minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en gedeputeerde Brigitte van Haaften. Ze praten over de toekomst van Uden.
Geschreven door

Plasterk deed het openingswoord in evenementencentrum De Schaapskooi. Hij vertelde onder andere over verschillende vormen van democratie.
Op vakantie is ook democratie“Veel mensen denken meteen aan onze democratie in Nederland, dat we stemmen op mensen die dan weer bestuurders kiezen”, vertelt hij. “Maar als je op vakantie gaat met vrienden is dat ook een soort democratie. Of als je naar de supermarkt gaat.”
Volgens Plasterk moeten mensen zelf in actie komen. “Je moet er zelf voor zorgen dat je thuis komt met eten dat je lekker vindt, of waarvan je weet dat anderen het lekker vinden.”
Twaalf voorstellenAlle inwoners van Uden, Volkel en Odiliapeel die ouder zijn dan 16, waren uitgenodigd. Zo’n vijfhonderd van hen hebben zich aangemeld.
Aan het eind van de dag moeten er twaalf voorstellen liggen die ook echt uitgevoerd gaan worden. Dat gaat in samenwerking met de gemeenteraad, maar de Udenaren doen het echte werk.
Alles mag op zaterdagOmroep Brabant zendt zaterdag tussen twaalf en één uur live uit vanaf de G500 in Uden. Onder andere organisator Ron Crone komt praten over nieuwe vormen van democratie in het programma Alles mag op zaterdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.