WK Rally Frankrijk: Kevin Abbring uit Son beste in niet-WRC auto

4 oktober 2014 om 14:13
nl
Kevin Abbring heeft de eerste dag van de WK Rally in Frankrijk als leider in de RC2 klasse afgesloten. De rijder uit Son is daarmee ook de beste in een niet-WRC auto van het deelnemersveld, terwijl hij met een bijzonder slechte startpositie moest beginnen. De wedstrijd eindigt op zondag.
Geschreven door

Na een seizoen met veel pech in het EK Rally mag Kevin Abbring weer eens zijn licht opsteken in het World Rally Championship. Tijdens de thuiswedstrijd van zijn werkgever Peugeot staat een sterke concurrentie aan de start uit binnen- en buitenland. Abbring rijdt in een Peugeot 208 R5. Een auto die het merk dit jaar nieuw ontwikkelde en die steeds meer van zijn potentieel laat zien.
Knappe eerste dagEven leek het erop dat Abbring alle proeven van de dag zou winnen, uiteindelijk werd het ruim de helft. Door een veel slechtere startpositie, met last van meer rotzooi op de baan, was de vrijdag potentieel een moeilijke dag voor het rallytalent. Toch slaagde hij erin ruim een halve minuut te pakken op een rivaal uit het verleden, de Fransman Quentin Gilbert.
De gepakte voorsprong is een goede uitgangspositie voor de zaterdag. Enige wat op vrijdag nog restte was een showproef. “Ze lieten ons gewoon starten tussen de veel langzamere rijders, ik werd opgehouden en verloor vijf tot zeven seconden, bepaald niet veilig als je het mij vraagt” aldus Abbring op Facebook. Abbring lijkt op weg om zijn prestatie op gravel uit 2011, in de Wales Rally GB, te herhalen. Beste niet-WRC in een WK wedstrijd, maar dan nu in een asfaltwedstrijd!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.