Video

Kelly Dortmans (34) uit Den Bosch laat 53 dreadlocks afscheren voor KWF: ‘Ik doe het ook voor mama’

4 oktober 2014 om 19:14
nl
Toen Kelly Dortmans (34) tien jaar geleden haar eerste dreadlock liet zetten, was het liefde op het eerste gezicht. Tientallen dreadlocks volgden snel, maar volgende week is het over met de ‘grootste passie’ van de Bossche. Om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding laat ze al haar 53 dreadlocks afscheren.
Geschreven door

“Ik doe het ook om een laatste eer te bewijzen aan mijn moeder”, vertelt Kelly, die in augustus haar moeder verloor. Zij overleed aan de gevolgen van kanker.
'Het is nodig'In tien jaar tijd zijn de dreadlocks van Kelly tot meer dan honderd centimeter gegroeid. Ze zijn 'onderdeel' van haar leven geworden. “Het zal moeilijk worden om er afstand van te doen”, vertelt ze. “Maar het is ergens ook wel mooi geweest. Voor het onderzoek naar kanker is nu eenmaal veel geld nodig.”
Haar doel is om 5300 euro in te zamelen, dat betekent dus honderd euro voor iedere dreadlock. Momenteel heeft ze meer dan 4600 euro ingezameld. “Het gaat dus de goede kant op”, merkt Kelly op. “Maar ik ben er nog niet. Het zal erom spannen.”
'Geeft me energie'In augustus verloor Kelly haar moeder. Ze overleed aan de gevolgen van kanker. Ook haar opa en oma stierven aan de ziekte. “Ik ben daardoor echt diep geraakt, maar het geeft me ook energie om anderen te helpen. Te veel mensen komen door deze verschrikkelijke ziekte om het leven.”
Vlak voordat haar moeder stierf vertelde Kelly wat ze van plan was. “Ze reageerde heel trots en wilde er heel graag bij zijn. Ze zou me haast niet meer herkend hebben", glimlacht ze.
'Blij met alle hulp'Bij kapsalon Ploegmakers aan de Pastoor Winkelstraat in Schaijk zal Kelly volgende week zondag haar dreadlocks laten afknippen. Door dezelfde kapper die destijds haar eerste dreadlock zette: Maarten Ploegmakers.
“Hij heeft al een prachtig bedrag van vijfhonderd euro gedoneerd. Ik ben echt ontzettend blij dat iedereen mij op deze manier wil helpen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.