Ook burgemeester Tilburg doet aangifte van lekken vertrouwelijk stuk Cinecitta

4 oktober 2014 om 22:46
nl
Ook burgemeester Peter Noordanus gaat aangifte doen van het lekken van een omstreden rapport over bioscoop Cinecitta in Tilburg. De gemeenteraad stemde eerder in met een lening voor Cinecitta, terwijl in het vertrouwlijke stuk stond dat die lening mogelijk een vorm van ongeoorloofde staatssteun is.
Geschreven door

Het geheime rapport werd opgesteld door de Bank Nederlandse Gemeenten. Die concludeert dat het onwaarschijnlijk is dat Cinecitta de lening vanuit de exploitatie kan terugbetalen. Omroep Brabant kreeg het stuk vorige week in handen.
Toch leningToch stemde de gemeenteraad in met de lening, het grootste deel van de raad nam dan ook niet de moeite om het rapport te lezen. Het gemeentebestuur stelde later zelf nog een onderzoek in, daaruit bleek dat de lening geen ongeoorloofde staatssteun is.
Eerder werd al duidelijk dat de partij VoorTilburg aangifte gaat doen van het lekken van het rapport, de gemeente wilde geen aangifte doen. Daar komt burgemeester Peter Noordanus nu op terug, een aantal fractievoorzitters heeft hem gevraagd om toch aangifte te doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.