Acht woningen in Heesch ontruimd vanwege gaslek: ‘Ik hoop dat dit nu de laatste keer is’

6 oktober 2014 om 00:15
nl
In de Hildebrandstraat in Heesch werden zaterdagavond acht woningen ontruimd vanwege een gaslek. De bewoners stonden urenlang op straat voordat ze weer terug in hun huizen konden.
Geschreven door

Uit veiligheidsoverwegingen werd een gedeelte van de straat afgesloten. Het was de tweede keer in korte tijd dat er een gaslek werd geconstateerd.
“Ik hoop dat dit de laatste keer is”, verzucht een buurtbewoonster. “In augustus moesten we van de brandweer ook al ons huis uit.”
Enexis: geen verband eerder gaslekVrijdag was een monteur van Enexis bezig met de gasleiding in de straat. Sindsdien werd de geur van gas waargenomen.
Volgens de netbeheerder is bij het afsluiten van de werkzaamheden een deel van de leiding geraakt, waardoor er een klein gaslek ontstond. Het gaslek van augustus was in een leegstaand huis ontstaan na diefstal van een deel van de koperen leiding. De twee lekken hebben dus niets met elkaar te maken, zegt een woordvoerder van Enexis.
Lek gedichtZaterdag aan het begin van de avond werd de brandweer gebeld door bewoners van de straat. Enexis kwam zaterdagavond ter plekke om de gasleidingen te controleren. Het bedrijf maakte met een graafmachine de stoep open om het gaslek te zoeken en te dichten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.