Video

Vrijgezellenfeest eindigt in drama: dode en acht gewonden na ongeluk busje en auto in Deurne

5 oktober 2014 om 16:15
nl
Bij een frontale aanrijding tussen een auto en een busje voor personenvervoer in Deurne is een dodelijk slachtoffer gevallen. De 34-jarige bestuurder van de auto overleed ter plaatse. Acht mannen in de leeftijd van 24 tot en met 33 jaar zijn gewond geraakt, heeft de politie gemeld.
Geschreven door

Het dodelijke slachtoffer komt uit Deurne. De acht gewonden zaten in het busje en komen volgens de politie uit Helmond, Someren en Asten.
Ondersteboven in de bermHet ongeluk gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag rond vier uur op de Langstraat. Het busje is ondersteboven in de berm beland. De mannen in het busje kwamen terug van een vrijgezellenfeest. Ze kwamen vanuit Nijmegen.
Hoe erg de gewonden eraan toe zijn is niet duidelijk. Eén slachtoffer is met een traumahelikopter naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De andere slachtoffers zijn per ambulance naar ziekenhuizen in Venlo, Geldrop, Eindhoven en Helmond gebracht. Van een aantal van hen vielen de verwondingen mee. Zij zijn inmiddels thuis. Het is niet duidelijk hoeveel slachtoffers nog in het ziekenhuis liggen.
Verhuurbedrijf is geschrokkenHet busje is verhuurd door Alptax in Deurne. Woordvoerder Maikel Kloft moest het nieuws uit de media vernemen. "We waren erg geschrokken door het nieuws en willen graag weten wat er precies is voorgevallen. We hebben nauw contact met de politie."
Het is niet het enige busje dat verhuurd werd. "Het was een grote groep dus één busje was niet voldoende. Een tweede busje reed met de rest van de vriendengroep. Zij hebben het ongeluk niet zien gebeuren omdat zij een andere route reden. Toen we het nieuws hoorden, is die groep naar kantoor gekomen om te praten."
Meeleven met slachtoffersKloft zegt intensief contact te blijven houden met de vriendengroep. "We willen niks liever dan dat het goed gaat met alle slachtoffers. Over de materiële schade komen we wel heen."
Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk. Inzittenden van het busje vertelden tegen buurtbewoners dat de auto op de verkeerde weghelft reed. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.