Video

900 handtekeningen voor hulpbisschop Mutsaerts om pater Wester te behouden in Lieshout en Mariahout

5 oktober 2014 om 14:27
nl
Hulpbisschop Mutsaerts van het bisdom Den Bosch ontving zondag in de Sint Servatiuskerk zo'n 900 handtekeningen. Die zijn van parochianen uit Lieshout en Mariahout. Zij zijn bang dat er na de fusie van hun parochies met Aarle-Rixtel en Beek en Donk geen plaats meer is voor hun geliefde pater Wester en broeder Jozef.
Geschreven door

De katholieken zijn bovendien niet te spreken over de manier waarop het bisdom communiceert. En dat geldt ook voor de werkwijze van de pastoor die de fusie moet voorbereiden: pastoor Verbraeken in Beek en Donk.
Fusie van parochies een complexe zaakHulpbisschop Mutsaerts wilde na de dienst niet uitgebreid ingaan op de kwestie: "De fusies van parochies loop op de ene plek soepeler dan op de andere. Het is een complexe zaak. " Hij heeft wel heel goed begrepen dat pater Wester erg geliefd is en goed werk doet in Lieshout en Beek en Donk.
In de mis zondagmorgen in de Sint Servatiuskerk zei Wester zelf hoop te houden op een goede afloop zolang de bisschop zijn handtekening nog niet onder zijn ontslagbrief heeft gezet. Op de vraag of deze hoop terecht was, zei Mutsaerts met een glimlach: "We zijn een hoopvolle kerk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.