Nadine Broersen wint mondiaal meerkampklassement en mag lunchen met de koning: ‘Een enorme eer’

5 oktober 2014 om 15:33 • Aangepast 21 november 2020 om 22:13
nl
Een wereldprestatie van Nadine Broersen uit Dongen. Als eerste Nederlandse atlete won ze zaterdag het mondiale meerkampklassement. De wereldkampioene mag vanwege deze prestatie lunchen met koning Willem-Alexander en koningin Maxima. "Een enorme eer", zo noemt Broersen de uitnodiging.
Profielfoto van
Geschreven door

De wereldkampioene indoor (vijfkamp) presteerde afgelopen zomer als beste in zevenkampen die meetellen voor de Combined Events Challenge van de Internationale atletiekfederatie IAAF.

Wachten op privacy instellingen...

'Niemand komt mij voorbij'Op deze titel had ze vooraf stiekem gerekend. "Ik heb een steady seizoen gedraaid", vertelt Broersen tevreden in het Omroep Brabant-radioprogramma Sportlunch. "Na het EK in Zurich dacht ik: nu komt niemand mij meer voorbij."
De Dongense leverde dit jaar drie keer een sublieme zevenkamp af. Broersen eindigde als vierde in het prestigieuze gala van Götzis met 6535 punten, scherpte later haar persoonlijk record aan tot 6539 met de zege in de Europa Cup en verdiende in augustus zilver op de Europese kampioenschappen in Zürich met 6498 punten.
'Niet zien aankomen'Vanwege haar prestaties mag Broersen binnenkort dus lunchen met de koning. "Dat had ik totaal niet zien aankomen", lacht ze. "Ik was een weekendje weg toen ik het hoorde. Mijn vader stuurde een afbeelding van de brief die hij had ontvangen. Het is echt een eer."
Op 11 november mag Broersen haar mooiste jurk uit de kast trekken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.