Kevin Abbring uit Son opnieuw de beste in niet-WRC auto op WK Rally Frankrijk

5 oktober 2014 om 19:33
nl
Een lang verwacht resultaat voor Kevin Abbring. Na een seizoen vol pech met zijn Peugeot 208 T16, schitterde hij op een hoogtepunt in de WK Rally van Frankrijk, door de winst in de RC2-klasse te pakken.
Geschreven door

Daarmee is hij beste niet-WRC in een sterk bezet deelnemersveld, een evenaring van zijn prestatie in de WK-rally van Wales in 2011.
Goede basisHet was op de eerste dag van de rally dat Abbring het verschil met de concurrentie wist te maken. Met ruim een halve minuut voorsprong na zeven proeven had de Sonse voormalig KNAF Talent First al een comfortabele voorsprong opgebouwd op thuisrijder Quentin Gilbert.
Ook andere gevestigde namen uit de WRC2-categorie hadden moeite met het tempo van de Brabander. Onder hen Citroën-fabrieksrijder Sébastian Chardonnet (FR) en regerend Junior WRC-kampioen Pontus Tidemand (SE). Zo legde Abbring tijdens de vrijdag-sectie de basis voor zijn overwinning.
ConsoliderenOp zaterdagochtend zet Abbring nog even aan. Genoeg om zijn leidende marge uit te breiden naar één minuut. Vanaf dat moment consolideert hij met precisie zijn voorsprong. Abbring speelt met de concurrentie en finisht met krap veertig seconden voorsprong in de klasse en als veertiende algemeen.
Het harde werken wordt beloond. De auto lijkt na diverse kinderziektes eindelijk betrouwbaar. Abbring kan met vertrouwen uitkijken naar de volgende EK-manche in Zwitserland.
Abbring was niet de enige Brabander aan de start van de WRC Rally van Frankrijk. Ook Kevin van Deijne (Zeeland) was van de partij. Van Deijne finishte als vijfde in zijn klasse en tweede in de Fiesta R2.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.