Vervuild water in riool Nistelrode geloosd, proces-verbaal voor eigenaar Biogas BV

5 oktober 2014 om 19:56
nl
Waterschap Aa en Maas en de Omgevingsdienst Brabant-Noord hebben zaterdag samen een eind gemaakt aan de lozing van zwaar verontreinigd afvalwater in het riool in Nistelrode. Het bedrijf Biogas BV was verantwoordelijk voor het vervuilde water.
Geschreven door

Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. De rioolwaterzuivering in Vinkel had veel last van het ernstig vervuilde water. Het afvalwater bevatte volgens het waterschap ‘extreem veel mesthoudende stoffen’.
Onvoldoende schoonmakenDe hoeveelheid stikstof in het water was tien keer de toegestane norm. Daarom kon de rioolwaterzuivering het afvalwater niet voldoende schoonmaken. Het waterschap houdt de situatie de komende tijd ‘nauwlettend in de gaten’.
In september werd bekend dat de grond bij Biogas al langere tijd ernstig vervuild is, zo stelde de regionale omgevingsdienst. Er werd een bassin van het bedrijf leeggepompt omdat het vloeibaar afval van een mestvergistingsinstallatie lekte.
In beroepHet onderzoek van de omgevingsdienst werd tegengewerkt door de eigenaar van Biogas Nistelrode.
Zo weigerde hij mee te werken aan het leegpompen van het bassin en ging hij in beroep tegen de aanzegging van bestuursdwang. De rechter stelde de omgevingsdienst in het gelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.