Giel Buijs (23) uit Putte wint goud op het EK voor beroepen in het Franse Lille

6 oktober 2014 om 09:05
nl
Giel Buijs (23) uit Putte heeft zondag een gouden medaille gewonnen op EuroSkills, het Europees Kampioenschap voor beroepen in het Franse Lille. Giel deed mee aan het onderdeel Landbouw Mechanisatie. EuroSkills is een evenement waar jonge Europese vakmensen in allerlei disciplines tegen elkaar strijden.
Geschreven door

Giel Buijs onderhoudt en repareert landbouwwerktuigen en -voertuigen zoals tractoren bij het bedrijf Christiaan Libau in Roosendaal. Ook studeert hij Landbouwmechanisatietechniek op de afdeling Mobiele Werktuigen van het Radius College in Breda.  
Een zilveren medaille op het EK was er voor Arjan Henst uit Vessem en Fer van Maasakkers uit Westerhoven in de categorie Mobiele Robotica. Dit voor het programmeren van hun robot. De twee volgen op het Summa College in Eindhoven de opleiding Engineering.
Totaal 9 keer goud voor NederlandBehalve Giel Buijs wonnen nog acht Nederlandse mbo'ers goud op EuroSkills. Ook sleepte het Nederlandse team twee bronzen medailles in de wacht.
In totaal namen 450 kandidaten uit 25 landen deel aan EuroSkills, het grootste beroepenevenement van Europa. Volgend jaar vindt het WK voor beroepen, WorldSkills, plaats in Sao Paulo in Brazilië. De kandidaten van EuroSkills maken kans om hieraan deel te nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.