Veroordeelde pedoseksueel Benno Larue moet enkelband van de rechter omhouden

6 oktober 2014 om 16:17
nl
Benno Larue uit Den Bosch mag zijn enkelband niet afdoen van de rechter. De veroordeelde pedoseksueel had hierom gevraagd omdat hij het opgelegde gebiedsverbod niet overtreedt. De enkelband zou volgens hem overbodig zijn.
Geschreven door

Maar de rechter in Den Haag handhaafde maandag het gebiedsverbod van de voormalige Bossche zwemleraar onder meer voor delen van Brabant. Ook het daarvoor ingesteld toezicht via de enkelband blijft in stand.
Benno Larue kreeg zes jaar celstraf voor het misbruiken van tientallen zwakbegaafde meisjes tijdens zwemlessen in Den Bosch. Hij is nu voorwaardelijk vrij en woont in Leiden.
Enkelband nodig voor toezicht gebiedsverbodEén van de voorwaarden van die voorwaardelijke vrijlating is een gebiedsverbod voor gemeenten waarin zijn slachtoffertjes wonen. Dit vanwege de grote impact op de kinderen. Het gaat bijvoorbeeld om Tilburg, Den Bosch en Vught. Ook moet hij een enkelband dragen.
De rechter heeft maandag het gebiedsverbod voor Waalwijk opgeheven, omdat daar geen slachtoffertjes wonen. Voor het overige blijven de voorwaarden voor zijn voorlopige vrijlating gehandhaafd. Dus ook de enkelband, waarmee kan worden uitgelezen waar hij naartoe gaat.
Larue werkt niet mee aan behandelingLarue wilde af van de enkelband. Daarnaast wil hij onder meer toestemming van de rechter om werk en een huis in Duitsland te zoeken. Maar de rechter oordeelde dat de Staat daar niet voor hoeft op te draaien.
De landsadvocaat vindt dat Larue zijn enkelband moet blijven dragen, omdat hij nog niet goed meewerkt aan zijn behandeling. Volgens deskundigen is toezicht noodzakelijk, omdat hij niet te genezen is van zijn ziekelijke stoornis van pedofilie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.