Video

'Juweliersechtpaar Goldies Deurne staat open voor gesprek met nabestaanden Abdel H.'

6 oktober 2014 om 18:38
nl
Het juweliersechtpaar uit Deurne staat open voor een gesprek met de familie van Adbel H., een van de daders die omkwam bij de overval op juwelier Goldies in Deurne. Dat meldt de advocaat van de nabestaanden, Peter Plasman, maandag aan Omroep Brabant.
Geschreven door

Er is volgens de advocaat nog geen contact geweest tussen het juweliersechtpaar en de nabestaanden van H.. "Op dit moment hebben we een aanbod van het juweliersechtpaar. Er kunnen gesprekken plaatsvinden als die behoefte bij de nabestaanden bestaat, maar op dit moment is dat nog niet aan de orde", zegt Plasman.
Echtpaar wilde geweld parerenVolgens de advocaat was het juweliersechtpaar uit Deurne er op gericht een aanval met geweld te pareren.  Eerder vertelde hij al dat onder de toonbank van Goldies nog een stroomstootwapen en een bus pepperspray lagen.
Volgens hem wijst dat erop dat, in combinatie met een geladen wapen, het echtpaar geweld wilde gebruiken bij een aanval. En dat maakt het, aldus de advocaat, mogelijk dat er sneller geweld is gebruikt. "De aanschaf van een verboden wapens kan een factor zijn bij de beoordeling van noodweer", zo stelt Plasman.
Juiste manier verdedigd?Het juweliersechtpaar wordt niet vervolgd, omdat er volgens het Openbaar Ministerie sprake was van noodweer. De familie van de overvaller wil dit laten toetsen door de rechter.
Plasman twijfelt er niet aan dat er sprake was van zelfverdediging. Hij vraagt zich echter af of verdedigen op deze manier noodzakelijk was. Hij vraagt zich af of het nodig was om direct op borsthoogte door het hart te schieten.
De familie wil graag van de rechter weten welke rol de wapens speelden die de juwelier had.  
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne kan je lezen op omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.