Vader volkszanger Sander Kwarten zes keer gestoken bij ruzie in café 't Trefpunt in Rucphen

6 oktober 2014 om 10:40
nl
De 48-jarige vader van de Bredase volkszanger Sander Kwarten is zondagavond bij een ruzie in café 't Trefpunt in Rucphen zes keer gestoken. Volgens de politie is de vader stabiel en bij kennis met een helikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.
Geschreven door

De vader kreeg in het café aan de Raadhuisstraat ruzie met een andere man, terwijl zijn 22-jarige zoon stond te zingen.
Op straat neergestokenVolgens betrokkenen zou hij buiten voor het café zijn neergestoken. Maar de politie laat weten dat het er vooralsnog op lijkt dat de steekpartij binnen heeft plaatsgevonden. De dader is gevlucht.
Sander Kwarten zei op het moment zelf niets mee te hebben gekregen van de ruzie en de steekpartij. "Ik stond te zingen. Welke gek neemt er dan ook een mes mee naar een feest?", zo zei Kwarten maandagochtend in de uitzending van Giel Beelen op radiozender 3FM.
'Geen idee wie de dader is'Volgens Sander is zijn vader geopereerd en gaat het naar omstandigheden goed met hem. "Ik heb geen idee wie de dader is. Het is allemaal zo druk en hectisch geweest", zei Sander.
De 22-jarige Sander Kwarten bleef ongedeerd, maar vermoedelijk raakte zijn broer lichtgewond. De politie spreekt over de 27-jarige Bredase zoon van het slachtoffer die gewond raakte aan zijn onderarm. Volgens een woordvoerder is de man ter controle naar het ziekenhuis gebracht.  
Cd-presentatie Rinus WerrensHet gebeurde tijdens een cd-presentatie van zanger Rinus Werrens. Volgens de manager van Werrens, Adri van den Berk, heeft Werrens niets te maken met de ruzie. "Het gebeurde buiten. Het feest was eigenlijk al afgelopen."
De steekpartij is een flinke klap voor Rinus Werrens, vertelt Van den Berk. "Rinus is 21 jaar. Dit is zijn eerste album. De jongen staat aan het begin van het circus en als je dan zoiets meemaakt is het een enorme domper. Hij zit in zak en as."
300 tot 350 mensenEr waren tijdens de cd-presentatie ongeveer 300 tot 350 mensen in het café, zo laat de vrouw van de eigenaar van 't Trefpunt weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.