Bewoonster GGZ in Etten-Leur vermoedelijk in brand gestoken door medebewoner

6 oktober 2014 om 17:27
nl
In de rookkamer van een afdeling van de GGZ aan de Begijnstraat in Etten-Leur is een 60-jarige bewoonster ernstig gewond geraakt toen ze in brand vloog. De politie heeft een 33-jarige medebewoner aangehouden. Hij wordt verdacht van het in brand steken van de kleding van de 60-jarige vrouw.
Geschreven door

Medewerkers van de instelling hebben de vrouw meteen onder de douche gezet. Daarna is ze met ernstige brandwonden naar het specialistisch ziekenhuis in Rotterdam gebracht.
Speciale afdelingOp de afdeling waar de vrouw woonde en gewond werd aangetroffen, vinden volgens een woordvoerder van de GGZ intensieve langdurige behandelingen plaats. Er wonen in totaal 9 mensen. Deels is het een gesloten instelling. Sommige cliënten komen dus niet buiten.
Volgens de woordvoerder van de GGZ was er op het moment dat de kleding van de vrouw vlam vatte, naast de vrouw en de aangehouden man nog een cliënt in de rookruimte.
OpvangDeze bewoner is samen met medewerkers die de vrouw onder de douche hebben gezet en andere cliënten en personeelsleden die daar iets van meekregen, opgevangen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.