Sport maandag: Stipe Perica (NAC) vier duels geschorst, Romario senator

6 oktober 2014 om 01:00
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Stipe Perica, Romario en de rode kaarten van PSV
Geschreven door

Aanklager streng voor PericaNAC moet aanvaller Stipe Perica de komende vier duels missen. De aanklager heeft hem maandag zwaar gestraft voor zijn gemene spel tijdens de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo van zaterdag. De Kroatische spits ging tegen Heracles opzichtig op de knie van tegenstander Simon Cziommer staan en kreeg daarvoor een rode kaart.
NAC verloor de wedstrijd met 6-1. De aanklager nam in zijn strafvoorstel mee dat Perica nog een voorwaardelijke schorsing van één duel had openstaan van afgelopen seizoen. Op 16 februari 2014 ontving de spits ook een rode kaart tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.
Bruma en Cocu geschorstPSV moet het in de thuiswedstrijd tegen AZ, op zaterdag 18 oktober, stellen zonder Jeffrey Bruma en trainer Cocu. Ze zijn allebei voor één wedstrijd geschorst. Zowel Cocu als Bruma werden zondag in de wedstrijd tegen Excelsior weggestuurd door scheidsrechter Gözübüyük. Bruma haalde een doorgebroken speler neer en Cocu kwam vervolgens ver buiten zijn trainersvak. Beiden hebben het schikkingsvoorstel van een duel schorsing geaccepteerd.
Romario senatorEx-PSV'er Romario is gekozen als lid van de Braziliaanse senaat. De oud-topspits, die na zijn voetbalcarrière de politiek in ging namens de Socialistische Partij, vertegenwoordigt Rio de Janeiro. Romario was al Kamerlid.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.