Herfst in Brabant: dinsdag regen en zware windstoten tot 75 kilometer per uur

6 oktober 2014 om 15:07
nl
Na een heerlijke nazomer moeten we er dinsdag toch echt aan geloven: de herfst doet zijn intrede in onze provincie. En hij laat meteen goed van zich horen. Plaatselijk kunnen er pittige buien vallen en zijn er windstoten tot wel 75 kilometer per uur.
Geschreven door

Volgens MeteoGroup zullen de meeste windstoten plaatsvinden in het westen van de provincie.
Buien en frisDe buien kunnen van oost tot west vallen, maar zijn wel zeer lokaal en trekken snel over vanwege de wind. Omdat de buien snel overwaaien verwacht MeteoGroup dat er weinig wateroverlast zal zijn. Het wordt wel wat frisjes want het kwik komt niet hoger dan 16 graden in de hele provincie.
De kans op een officiële herfststorm is echter niet groot, aldus het weerbureau. Dan moet op een KNMI-station windkracht 9 of meer gedurende een uur lang worden gemeten.
Weggebruikers moeten dinsdag rekening houden met extra vertraging vanwege het weer. De VerkeersInformatieDienst voorziet dan zowel een drukke ochtend- als avondspits.
'Speldenprikje'De rest van de week zal niet zo herfstachtig zijn. "Dinsdag is maar een speldenprikje", lacht een meteoroloog van de weerdienst. Woensdag en donderdag is het al weer een stuk minder onstuimig met temperaturen van 19 à 20 graden. Zo kunnen we dus rustig wennen aan de herfst die komen gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.