Experiment bij rechtbank in Den Bosch: 'Burenrechter' de nieuwe Rijdende Rechter

6 oktober 2014 om 16:30
nl
In alle stilte is vorige week bij de rechtbanken in Den Bosch en Utrecht een begin gemaakt met een zogenoemde Burenrechter. In het experiment is voorlopig ruimte voor 60 burenruzies, vertelde een woordvoerster van de rechtbank in Den Bosch maandag.
Geschreven door

De Burenrechter is vergelijkbaar met de Rijdende Rechter, staat in een uitleg. Het burenconflict kan via een bemiddelaar (bijvoorbeeld de gemeente, politie of woningcorporatie) worden voorgelegd als beide partijen instemmen. Ze betalen ieder 38,50 euro.
Burenrechter neemt geen definitieve beslissingDe Burenrechter komt kijken of buren er samen uit kunnen komen. Lukt dat niet, dan neemt de rechter een definitieve beslissing. Hoger beroep is dan niet meer mogelijk. De procedure duurt ongeveer drie maanden.
Er wordt nog gewerkt aan de verwerving van het internetdomein burenrechter.nl. De eigenaar draagt de domeinnaam binnenkort over, vertelde hij maandag.
Circa 4000 burenzaken per jaarJaarlijks staan circa 4000 keer buren tegenover elkaar in de rechtszaal. Omdat mensen pas meestal in laatste instantie naar de rechter stappen, zijn de conflicten tegen die tijd al flink uit de hand gelopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.