Video

Kinderboekenschrijver Paul van Loon laat iedereen weer griezelen, maar ook in sprookjes geloven

6 oktober 2014 om 18:35
nl
Het is kinderboekenweek. En dat betekent vaak dat er veel nieuwe kinderboeken verschijnen. Zo was zondag in De Efteling de presentatie van het nieuwe boek van Brabants bekendste kinderboekenschijver Paul van Loon. 'De Sprookjessprokkelaar', een boek dat hij samen met prinses Laurentien schreef. Maar dat was niet het enige boek dat er onlangs van Paul van Loon uit Drunen verscheen. Zo beleefden Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks weer nieuwe avonturen.
Geschreven door

Dofje Weerwolfje gaat in het nieuwe boek 'Meermonster' naar Schotland. "Het is grappig hoe dat ontstaan is. Ik krijg heel veel post. Vijf jaar geleden kreeg ik een bericht van een gezin dat geëmigreerd was naar Schotland. De kinderen waren Dolfje-fans. Zij vonden het leuk als Dolfje Weerwolfje een keer een avontuur in Schotland zou beleven. Dat idee heb ik opgeslagen in mijn geest. Meestal kan ik niks doen met ideeën die ik aangereikt krijg. Maar dit idee bleef hangen", aldus Paul.
FeestOok Foeksia de Miniheks beleeft een nieuw avontuur. Het thema van de kinderboekenweek is Feest. En daarom wordt er ook een feest georganiseerd in het heksenbos.
Foeksia de Miniheks is het allereerste boek dat Paul van Loon in 1979 schreef. Het boek is toen nooit uitgegeven. De uitgever durfde het niet aan. Inmiddels heeft Foeksia diverse avonturen in verschillende boeken beleefd.
Lange tenenHet idee om samen met prinses Laurentien een kinderboek te schrijven was er al heel lang. In de Efteling ontstond het idee om een nieuw sprookje te gaan schrijven. Ze gingen samen aan de slag en zo ontstond 'De Sprookjessprokkelaar'.
"Een boek met z'n tweeën schrijven is aan de ene kant moeilijker omdat je niet alles zelf voor het zeggen hebt. Van de andere kant is het leuk omdat je aanvullingen krijg die je zelf niet heb bedacht", aldus de kinderboekenschrijver.
"Geen van ons heeft lange tenen dus dat werkt heel goed", aldus prinses Laurentien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.