Video

PSV'er Bruma terug bij Oranje: 'Ik ga mijn stinkende best doen'

6 oktober 2014 om 19:48
nl
Het was niet veel soeps met het Nederlands Elftal. De laatste twee wedstrijden werden verloren tegen Italië en Tsjechië. De komende week krijgen de spelers kans op revanche. De wedstrijden tegen Kazachstan en IJsland moeten gewonnen worden. De vier geselecteerde PSV'ers staan te popelen en meldden zich maandagmiddag in Noordwijk, in Huis Ter Duin.
Geschreven door

Voor Jeffrey Bruma was het de eerste keer dat bondscoach Guus Hiddink hem selecteerde. Ook Jeroen Zoet, Luciano Narsingh en Georgino Wijnaldum zijn in de selectie opgenomen.
TalentVier jaar geleden debuteerde Bruma als 18-jarige in het Nederlands Elftal. Met zijn lengte, snelheid en fysieke kracht werd hij gezien als de verdediger van de toekomst. Afgelopen seizoen deelde hij echter in de malaise bij PSV en werd hij door de toenmalige bondscoach Louis van Gaal niet geselecteerd voor het WK in Brazilië. Hij heeft er nu veel zin in:"Ik ga mijn stinkende best doen en dan zien we wel hoe de week verloopt."
Georginio Wijnaldum was het grootste deel van het vorig seizoen geblesseerd. Tijdens het WK in Brazilië speelde hij zich in vorm en die lijn zet hij bij de club door. Die blessure heeft hem anders tegen voetbal aan laten kijken: "Wat ik nu gewoon doe is elke wedstrijd genieten. Ik denk dat het daarom redelijk gaat. Ik ben gewoon blij als ik kan voetballen."
Wil het Nederlands Elftal zich kwalificeren voor het EK in 2016 in Frankrijk, dan moeten de komende wedstrijden tegen Kazachstan en IJsland gewonnen worden. Wijnaldum:"Ik heb wel vertrouwen in het team. We hebben zoveel kwaliteiten, het moet wel goedkomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.