Een Efteling-kabouterhuisje in Vlijmen: de magie in je achtertuin

6 oktober 2014 om 21:12
nl
Een echt kabouterhuisje in de achtertuin in Vlijmen. Voor Frank de Laat is het een droom die steen voor steen werkelijkheid aan het worden is. Al een jaar bouwt hij in zijn eigen achtertuin aan Huijze Spillebeen, een huisje dat zomaar in de Efteling had kunnen staan.
Geschreven door

"Ja, een beetje gek ben ik wel, maar dat zijn sprookjes natuurlijk ook af en toe", vertelt Frank de Laat. In de achtertuin ligt het gereedschap op de grond. "Bijna al mijn vrije tijd besteed ik aan het bouwen van dit kabouterhuisje."
"Als kind ging ik vroeger met mijn ouders een keer per jaar naar de Efteling en ik kreeg daar na afloop dan altijd een sprookjesboek. Naar z'n boek kon ik blijven kijken en dit is ook mijn inspiratie geweest voor het bouwen van het huisje. Een uit de hand gelopen hobby is het ondertussen wel geworden inderdaad."
Over twee jaar pas klaarHet kabouterhuis zou zo vanuit de Efteling in de achtertuin van Frank gezet kunnen zijn, maar niets is minder waar. Steen voor steen heeft hij alles gebouwd en bedacht. Maar klaar is het nog lang niet.
Frank hoopt binnenkort aan de binnenkant van het huis te beginnen. Over twee jaar moet het project klaar zijn en mogen de kinderen uit Vlijmen gratis een kijkje komen nemen in zijn Huijze Spillebeen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.