Kankerkliniek in Boxmeer lijkt door faillissement verder weg dan ooit

BOXMEER - Eind 2008 schreeuwde de gemeente Boxmeer het van de daken: de hoofdvestiging van een Europese keten van kankerklinieken zou zich in de gemeente vestigen. Ruim zes jaar later is er nog geen steen gelegd, laat staan een bouwvergunning aangevraagd.
De kans dat dit op korte termijn gaat gebeuren lijkt bovendien erg klein. Eén van de bedrijven waarmee de gemeente Boxmeer een contract had ondertekend voor de aankoop van de bouwgrond, 3C Clinics Holding BV, is namelijk failliet verklaard. Het college spreekt van een flinke tegenvaller.

Kink in de kabel
Onlangs leek er al een kink in de kabel te komen toen bekend werd dat Zenrike Health Care Group BV bankroet ging. Dit is één van de bedrijven van Lex de Lange, de ondernemer die achter de plannen voor het oncologisch centrum zit.

De gemeente Boxmeer werd gemeld dat het faillissement van Zenrike Health Care Group BV 'vooralsnog geen directe gevolgen heeft voor de komst van de zogeheten Hansa-kliniek’. Inmiddels is door schuldeisers aangestuurd op het faillissement van één van de bedrijven waarmee Boxmeer in zee was gegaan. Hierop werd dinsdag 3 C Clinics Holding failliet verklaard.

'Project niet in gevaar'
De advocaat van het bedrijf heeft inmiddels beroep aangetekend. Volgens hem komt het project niet in gevaar, maar zal er door het beroep wel vertraging ontstaan. Het college van Boxmeer laat weten dat 'ons op dit moment niets anders rest dan af te wachten hoe de zaken zich ontwikkelen’.

De VVD, de SP en de Progressieve Kombinatie hebben de afgelopen jaren diverse malen kritische vragen gesteld over het steeds weer uitstellen van de komst van de Hansa-kliniek. Deze politieke partijen zijn onder meer bang dat de 750.000 euro die de gemeente Boxmeer in het project heeft gestoken, verloren gaan. Ook willen ze weten wat er gebeurt met de grond op bedrijventerrein Sterckwijck die voor het complex is gereserveerd.

B en W reageerde in de regel vrij laconiek op de raadsvragen van de kritische partijen.