Shell Moerdijk tot einde van het jaar plat om stoomlek te repareren

7 oktober 2014 om 10:40
nl
De fabrieken van Shell in Moerdijk liggen zeker tot het einde van het jaar plat om een stoomlek te repareren. Dat heeft een woordvoerder dinsdag gezegd. De stoomlekkage ontstond donderdag rond kwart voor acht.
Geschreven door

Het lek ontstond donderdag. De installatie levert stoom aan alle fabrieken op het complex. Pas als alle productieprocessen stilliggen, kunnen technici het lek onderzoeken en repareren.
'Dramatische gevolgen'Shell heeft in Moerdijk tien fabrieken, waar basisstoffen voor de chemische industrie worden gemaakt. Er werken ongeveer 800 mensen.
Wat het stilvallen van de productie betekent voor de medewerkers van Shell Moerdijk, is volgens de woordvoerder nog onbekend. Dat geldt ook voor de financiële gevolgen.
Volgens een oud-medewerker is het stilleggen van de productie in Moerdijk 'dramatisch' voor moederbedrijf Shell.
Affakkelen gaat door ondanks stoomlekIn de omgeving van de fabrieken is te zien dat Shell bezig is met affakkelen. Shell fakkelt af als er producten in het productiesysteem zitten die eruit moeten.
Het affakkelen van de fabrieken gaat de komende dagen door om de gassen zo veilig mogelijk af te kunnen voeren tijdens het stilleggen van de productie.
Shell Moerdijk fabriceert grondstoffen voor plastic op basis van aardolieproducten. Met de stoom worden de aardolieproducten verhit om ze te kunnen verdunnen.
RoetdeeltjesVorige week kwamen in het dorp Moerdijk tijdens het affakkelen roetdeeltjes uit de lucht. Het is nog onduidelijk waar die vandaan kwamen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.