Muziekgebouw Eindhoven lijdt opnieuw extreem verlies: dit jaar 625.000 euro

7 oktober 2014 om 10:59 • Aangepast 24 april 2020 om 18:15
nl
Het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven zit in zwaar weer. Het concertgebouw aan de Jan van Lieshoutstraat lijdt dit jaar een verlies van 625.000 euro, ruim een ton meer dan in 2013. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente Eindhoven, zo laat het Eindhovens Dagblad dinsdag weten.
Geschreven door

De politiek in Eindhoven komt dinsdagavond bijeen om te praten over de huidige financiële situatie. Het Muziekgebouw heeft het al langer moeilijk. In maart van dit jaar gingen de gemeente en de provincie samen op zoek naar geld, omdat het concertgebouw door bezuinigingen de begroting niet rond kreeg.
'De rek is eruit'Het Muziekgebouw ontvangt 4,2 miljoen euro gemeentesubsidie per jaar. Dat is zo'n veertig procent van de omzet, meldt directeur Wim Vringer. Het ruime verlies wordt volgens hem veroorzaakt door een stijging van de 'autonome kosten', zo vertelt hij tegen de krant. "Op het gebied van sponsoring en bedrijfsarrangementen is de rek eruit", meldt hij.
Het college van B en W hoopt dat de provincie het Muziekgebouw financieel wil bijstaan. Het Eindhovens Muziekgebouw is belangrijk voor de economie in de provincie. Het is een van de factoren die het oosten van Brabant aantrekkelijk maakt voor het bedrijfsleven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.