Video

Extra raadsvergadering Laarbeek over positie burgemeester Hans Ubachs

7 oktober 2014 om 12:28
nl
Burgemeester Hans Ubachs van de gemeente Laarbeek legt woensdagavond tijdens een extra raadsvergadering een verklaring af over zijn positie. De positie van Ubachs staat ter discussie sinds een meerderheid van de gemeenteraad meent dat de verhouding met hem is verstoord.
Geschreven door

Wat de inhoud van de verklaring zal zijn, is bij de gemeente niet bekend, laat een woordvoerder dinsdag weten.
Aanleiding voor de verstoorde verhouding is een geheim rapport over het functioneren van de D66-burgemeester.
LeugensVolgens het Eindhovens Dagblad staat in het rapport dat de burgemeester heeft gelogen over twee schijnbaar futiele zaken. Hij verzon bijvoorbeeld een smoes om onder werk uit te komen om in zijn vorige woonplaats Sinterklaas te kunnen spelen.
Een meerderheid van 14 van de 19 leden van de raad van de gemeente Laarbeek wil af van de burgemeester. De meerderheid heeft in september via een motie, ingediend door Partij Nieuw Laarbeek, uitgesproken dat er sprake is van een verstoorde verhouding tussen de gemeenteraad en de burgemeester.
Eer aan zichzelfFractievoorzitter mevrouw van der Zanden van de Partij Nieuw Laarbeek hoopt dat de burgemeester de eer aan zichzelf houdt en zijn vertrek aankondigt: "Dat zou wel netjes zijn".
De partijen in de gemeenteraad willen niet zeggen waarom ze geen vertrouwen meer hebben in de burgemeester: "Daarover is geheimhoudingsplicht afgesproken en daar wil ik me aan houden", zegt mevrouw van der Zanden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.