Video

Adrie van der Poel doet oproep aan Belgische veldritfans: 'Kleineer de sporters niet'

7 oktober 2014 om 13:57
nl
Oud-veldrijder Adrie van der Poel uit Hoogerheide heeft de Belgische veldritfans opgeroepen zich sportief te gedragen. Van der Poel is bang dat de sfeer omslaat, mochten de Nederlandse veldrijders komend seizoen de Belgische hegemonie in het veldrijden doorbreken.
Geschreven door

De zoon van Adrie, Mathieu van der Poel, en Lars van der Haar vormen een groot gevaar voor de Belgische dominantie in het veldrijden.
Zoon Adrie uitgeflotenVan der Poel is bang dat de Belgische fans zich tegen hen zullen keren. Voor de Belgische veldritsupporters is namelijk niets pijnlijker dan verliezen van een Nederlander.
"Mijn zoon werd al eens uitgefloten", laat Adrie van der Poel weten. "Je mag best fanatiek zijn als supporter, maar je moet de sporters niet kleineren." Van der Poel roept de Belgische fans dan ook op om de rijders en de sport te respecteren.
Groenendaal slaat Belgische fanDe Belgische supporters hebben zich in het verleden wel vaker misdragen. Zo werd oud-wereldkampioen Richard Groenendaal in 2001 in Diegem door een Belgische fan uitgedaagd. [Youtube:body:http://www.youtube.com/watch?v=zwRJnui8-hc]
De veldrijder uit Sint-Michielsgestel verloor zijn kalmte en sloeg de fan op zijn gezicht. Ook Lars Boom uit Vlijmen kent de keerzijde van het veldrijden. Tijdens het WK veldrijden in Hoogerheide in 2009 misdroegen veel Vlaamse fans zich. Zij hadden het vooral voorzien op Boom en zijn familie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.