Doorbraak in onderzoek naar liquidatie Litouwer Gintas Macionis uit Huijbergen, drie mannen opgepakt

7 oktober 2014 om 17:58
nl
De politie heeft dinsdagochtend drie mannen gearresteerd in het onderzoek naar de liquidatie van de 37-jarige Litouwer Gintas Macionis uit Huijbergen. De officier van justitie en het rechercheteam spreken over een belangrijke doorbraak in het onderzoek.
Geschreven door

De verdachten zijn een 34-jarige man uit Zierikzee, een 39-jarige man uit Vlissingen en een 31-jarige man uit Zoetermeer.
'Liquidatie staat niet op zichzelf'Politie en justitie hebben aanwijzingen dat de liquidatie van Macionis niet op zichzelf staat. Het Team Grootschalig Opsporing (TGO) houdt rekening met verbanden naar andere liquidaties. Mogelijk volgen op korte termijn meer arrestaties, aldus de politie.
De man uit Zoetermeer werd in zijn cel aangehouden. Hij zat al vast voor een ander misdrijf. In de woningen van de verdachten vond de politie drie wapens, waaronder een vuurwapen, grote contante geldbedragen en hard- en softdrugs. Ook werd apparatuur voor de productie van amfetamine in beslag genomen.
Neergeschoten op opritDe 37-jarige Gintas Macionis uit Litouwen werd op zaterdagavond 22 februari neergeschoten op de oprit van zijn huis aan de Groenendries. De politie denkt dat hij daar is opgewacht door de daders. Macionis werd in het hoofd geraakt en overleed kort daarna in een ziekenhuis.
Vorige week dinsdag zocht de politie in de omgeving van de Groenendries in Huijbergen naar het vuurwapen waarmee Macionis is doodgeschoten. Het wapen werd niet gevonden, maar een buurtonderzoek leverde wel nieuw informatie op.
De drie aanhoudingen zijn het resultaat van onderzoek van het TGO.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.