Veiligheidsregio: 'Essentiële informatie ontbrak bij brand Destra Data in Breda'

7 oktober 2014 om 23:35
nl
Door onduidelijke alarmering was de ernst van de grote brand bij Data Destra in augustus in Breda niet bij alle hulpverleners meteen duidelijk. Ze waren daarom niet snel genoeg aanwezig en ze wisten niet wat er van hen werd verwacht, staat in een rapportage van de veiligheidsregio die dinsdag naar de gemeenteraad van Breda is gestuurd.
Geschreven door

Naar de pagers van de crisisorganisatie werden te lange berichten verstuurd, waardoor essentiële informatie over de alarmfase ontbrak, aldus de uitleg van de veiligheidsregio. Er wordt volgens de rapportage inmiddels gewerkt aan het probleem.
Dikke rookwolkenDe grote brand brak op 11 augustus uit bij afvalverwerkingsbedrijf Destra Data in Breda. Het vuur sloeg over naar enkele andere bedrijven in het gebouw. De vlammen sloegen hoog uit het dak en tot kilometers in de omtrek waren dikke rookwolken te zien.
De zwarte rookwolken leidden niet tot gevaar voor de volksgezondheid. Wel hadden omwonenden klachten zoals hoofdpijn en tranende ogen door de rook. Zij moesten dan ook een tijd ramen en deuren gesloten houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.