Tientallen mogelijke scheurtjes gevonden in delen Bartenbrug Den Bosch - Omroep Brabant

Tientallen mogelijke scheurtjes gevonden in delen Bartenbrug Den Bosch

8 oktober 2014 om 00:38
nl
In de stalen delen van de Bartenbrug in Den Bosch zijn tientallen potentiële scheuren ontdekt. Dat zei wethouder Geert Snijders dinsdagavond. De gemeente twijfelt nu over de veiligheid van het huidige ontwerp en overweegt een nieuw ontwerp.
Geschreven door

Snijders zei tijdens de raadsvergadering dat in recent gemaakte stalen brugdelen nieuwe scheuren zijn ontdekt. Het gaat om veertig scheuren en potentiële breuken. De wethouder betwijfelt dan ook of de brug veilig is te maken.
Het college overlegt met aannemer BAM Civiel over eventuele oplossingen. Eén van die oplossingen is mogelijk een nieuw en vooral simpel ontwerp van de Bartenbrug. Hierover is alleen nog geen zekerheid. Volgende week debatteert de gemeenteraad over de brug.
Hoofdpijndossier voor Den BoschDen Bosch en BAM liggen al sinds 2012 met elkaar in de clinch over de Bartenbrug. De bouw kent een lange geschiedenis van tegenslagen en is inmiddels uitgegroeid tot een waar hoofdpijndossier voor de gemeente. De kosten bleven oplopen en een wethouder trad er zelfs door af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.