Eindhoven weigert opnieuw geld uit te geven voor bestrijding ratten in Acht

8 oktober 2014 om 02:20
nl
De gemeente Eindhoven gaat in gesprek met buurtbewoners in Acht om zo de overlast van ratten te beperken, maar weigert opnieuw geld op tafel te leggen voor de bestrijding van de knaagdieren.
Geschreven door

Dat liet PvdA-wethouder Yasin Torunoglu dinsdagavond weten in reactie op vragen van oppositiepartijen. Een aantal van die partijen, waaronder het CDA, vindt dat de gemeente financieel moet bijspringen.
Torunoglu vindt dat de bewoners de ratten zelf moeten bestrijden. Hij benadrukte daarmee het standpunt van het college, dat eerder al bekend werd gemaakt.
Alleen geld als er gevaar isTorunoglu wil alleen geld uittrekken als de volksgezondheid in het geding is door de zwarte ratten. Hier is nog geen sprake van. De GGD houdt de situatie in de gaten en moet aan de gemeente doorgeven wanneer er gevaar dreigt.
Voorzitter van de dorpsraad Remco van Dooren is teleurgesteld in de houding van de wethouder. Hij vindt het besluit van de gemeente Eindhoven 'niet te verkopen aan de mensen in Acht, die zoveel last hebben van de ratten'.
Ratten duiken ook elders opDe rattenplaag houdt inwoners al maanden bezig. De ratten doken al op meerdere plaatsen op. Zo werden ze behalve in Acht, ook in Blixembosch, Achtse Barrier, de Tempel en Woenselse Heide gezien.
De Dorpsraad Acht wil dat de gemeente Eindhoven helpt bij de bestrijding van de plaag, omdat het probleem te groot is. "De gemeente moet echt meehelpen om de ratten te verjagen", zo zei de voorzitter eerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.